fbpx

Uusi oranssi jäteautomme onkin vihreä

Uusin jäteautomme on vihreä!

Marraskuu toi uusiutuvan ja vähäpäästöisen energian osaksi yrityksemme arkea. Otimme käyttöön ensimmäisen biokaasulla kulkevan kaksilokeroisen jäteauton jätekuljetuksissamme.

Investoimme kuluneen syksyn aikana yrityksemme ensimmäiseen biokaasulla kulkevaan kaksilokeroiseen jäteautoon. Uusi jäteauto korvaa lähes kahden diesel käyttöisen automme ajot.

Polttoaineena tullaan käyttämään paikallisesti tuotettua Big-biokaasua, joka on valmistettu oman seutumme biojätteistä. Uusiutuvaa ja vähäpäästöistä energiaa käyttämällä voimme vähentää tyhjennysreitin kasvihuonepäästöjä jopa 90 % verrattuna siihen, jos reitti ajettaisiin aiemmalla kalustolla.

Vihreydestään huolimatta uusi jäteauto sai ylleen komean oranssin työviittansa. Liikenteessä auton voi helposti tunnistaa tutun oranssin värinsä lisäksi sen kylkeen liimatusta Big-biokaasu tarrasta.

Investointi on yksi määrätietoinen toimenpide hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä kilpailukyvyn vahvistamiseksi

Vuosia jätehuoltoalalla avoimena ollut kysymys jätteenkuljetuksen järjestämisestä sekä sen aiheuttama tulevaisuuden epävarmuus ja huoli töiden jatkumisesta hillitsi pitkään yrityksemme investointihalukkuutta. Nyt katse on kuitenkin tulevassa.

Tulevaisuudessa julkisten hankintojen kilpailutuksiin osallistuvien yritysten tulee tarjota yhä ympäristöystävällisempiä ajoneuvoja palveluiden tuottamiseen.

Vaasan kaupungin strategian tavoitteena on hiilineutraali Vaasa 202X. Uskomme, että ympäristötavoitteiden tulee näkyä myös alueemme yrityksissä. Yhdessä voimme toimia kaupunkimme parhaaksi.

Investoinnin seurauksena päivittäisestä ajostamme noin kymmenes toteutuu nyt biokaasulla. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä olemme tuplanneet uusiutuvalla ja vähäpäästöisellä energialla kulkevan kalustomme määrän.