fbpx

EKOMAN

Yrityksemme tehtävä on palvella ympäristö- ja jätehuollon parissa niin, että jokaisella kiinteistöllä ja yrityksellä on toimiva ja tehokas jätehuolto ympäri vuoden.

Visio

Paikallisena toimijana vahvistamassa tehokasta jätehuoltoa jätekuljetusten kunnallistamisenkin jälkeen.

Vuonna 2025 Suomessa tulee kierrättää 55 prosenttia yhdyskuntajätteestä nykyisen (2018) 42 prosentin sijaan. Vuonna 2030 tavoite on 60 prosenttia ja vuonna 2035 jo 65 prosenttia. Tavoitteen saavuttaminen vaatii meidän jokaisen panosta!

Olemme valmiina haasteeseen. Visiomme on olla Vaasassa ja sen lähikunnissa paikallisena toimijana tunnettu ja kokonaistaloudellisesti edullisia jätehuoltopalveluja tarjoava yritys.

Tarinamme

Enemmän kuin pelkkää jätteiden kuljetusta

Yrityksemme ensiaskeleet ovat kantaneet jo vuodesta 1937. Tuolloin nuori Fredrik Eckerman (1926–2012) osallistui ensimmäisen kerran kaupungin puhtaanapitotyöhön isänsä apulaisena. Nuoresta iästään huolimatta Fredrik oli tiiviisti mukana kaupungin puhtaanapitotyössä. 1960-luvun alussa alkunsa sai yrityksemme edeltäjä Puhdistuspalvelu F. Eckerman.

Kolmen vuosikymmenen jälkeen jätehuollon suunnannäyttäjänä sekä kierrätyksen erikoisosaajana jatkoi Fredrikin poika Markus Eckerman ja hänen yrityksensä Oy Ympäristöhuolto EKOMAN Miljöservice Ab sekä Paper-Service Ky, joka keräsi paperia jo vuodesta 1978.

Tänä päivänä asiakkaita on palveltu jo lähes 60 vuotta ja tarinamme jatkuu yhä.