fbpx

Taloyhtiöiden jätehuoltopalvelut

Hyvin toimiva jätehuolto ja kierrätys on ennakoivaa ympäristön hoitoa sekä tärkeä osa jokaisen arkea. Ympäristöystävänä suunnittelemme jätehuoltomääräysten mukaisen jätehuollon yhdessä kanssanne. Autamme toimivan jätepisteen suunnittelussa, sopivien jäteastioiden valinnassa sekä keräämme jätteet täsmällisesti ympäri vuoden.

Tyhjennämme astiat alueemme jätehuoltomääräysten mukaisesti sekä huolehdimme lajitellut jätteet niille tarkoitettuihin käsittelypaikkoihin.

Tällä hetkellä poltettavan jätteen tyhjennysväli on 1–2 viikkoa ja talviaikaan 1–4 viikon välein ilman erillistä pidennetyn tyhjennysvälin hakemusta jätelautakunnalle. Biojätteen tyhjennysväli on 1–2 viikkoa sekä kesällä että talvella.

Tiheämmistä tyhjennysväleistä kuin kerran viikossa voimme sopia yhdessä. Tyhjennysvälin pidentämiseksi tulee kuitenkin jättää kirjallinen hakemus Vaasan seudun jätelautakunnalle

Taloyhtiöissä, joissa huoneistoja on 5 tai enemmän, jäteastioina tulee olla: Biojäte, Poltettava jäte, Paperi, Lasipakkaukset, Metalli sekä Paristot. Sen lisäksi suosittelemme, että taloyhtiöissä erilliskerättäisiin muovi- ja kartonkipakkaukset.

Tavanomaisten jätteenkeräysastioiden lisäksi kalustollamme on mahdollisuus tyhjentää maahan upotetut syväkeräyssäiliöt.

Toteutetaan taloyhtiöönne yhdessä tehokas jätehuolto!

Ota yhteyttä!

Huom! Tämän lisäksi, mikäli asiakkaaltamme löytyy keräyspaperiastia, tyhjennämme sen ilmaiseksi sovittaessa.

Alueemme jätehuoltomääräysten mukaisesti jätteiden keräysastioiden hoitamiseen on kiinnitettävä huomiota niin, ettei keräyksestä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Astiat on pidettävä kunnossa ja puhdistettava riittävän usein; jäteastiat tulee pestä vähintään kerran vuodessa.

Pitkään jätehuoltoalalla toimineena olemme todenneet, että astioiden säännöllinen pesu paitsi pidentää niiden käyttöikää lisää myös jätepisteen siisteyttä ja puhtautta. Tästä syystä pesemme taloyhtiöissä sekä poltettavan että biojätteen keräilyastiat keväisin ja syksyisin.

Jos kuitenkin jäteastianne vaatii ylimääräistä pesua, me ympäristöystävänäsi autamme ympäri vuoden!

Tilaa jäteastioiden pesu täältä

Huom! Jäteastioiden pesupalvelua voi hyödyntää lähes kaikkiin keräysastioihin jätejakeesta riippumatta.

Jäteastian on sovelluttava siihen kerättävälle jätelajille ja sen koon on vastattava kiinteistöllä syntyvää jätemäärää. Astia on siis mitoitettava siten, että se on aina suljettavissa tyhjennysväli huomioon ottaen.

Meiltä voit joko ostaa tai vuokrata jätteenkeräykseen ja -lajitteluun tarkoituksenmukaiset jäteastiat.

Tyypillisimmät astiakoot eri jätejakeiden lajitteluun:

JäteastiaJätejae
80 lbiojäte
140 lpoltettava jäte, biojäte
240 lpoltettava jäte, biojäte, lasi, metalli
360 lpoltettava jäte
660 lpoltettavajäte, kartonki, pahvi, muovi

Onko taloyhtiössänne tulossa puutarha- tai pihatalkoot? Välinevarastoihin kertynyt käyttökelvotonta romua? Vai tarvitsisitteko lavan remontti-/rakennuskohteeseen?

Vaihto- tai talkoolavan vuokraus helpottaa monenlaisten jätteiden keräämistä ja kierrättämistä! Se on kätevin tapa saada kuljetettua suuriakin jätemääriä kerralla. Vuokratessanne lavan säästyy aikaa ja vaivaa. Lisäksi vähennätte peräkärryn kanssa kertyviä ajokilometriä hyötykäyttöaseman ja kodin välillä.

Taloyhtiönne tehtäväksi jää vain jätteiden lajittelu ja kerääminen lavalle, me hoidamme lavan kuljetukset ja tyhjennyksen!

Lue lisää vaihto- ja talkoolavoista täältä

Kurkkaa myös, kuinka saatte kätevästi risut kuljetukseen koura-autolla!

Miten asukkaat opastetaan jätteiden lajitteluun? Millaiset keräysastiat olivatkaan tarkoituksenmukaisia? Mihin ja miten jäteastiat tulisi sijoittaa taloyhtiömme jätepisteellä? Toteutuukohan taloyhtiössämme jätehuoltomääräysten mukainen tehokas jätehuolto? -Näiden kysymysten kanssa ei tarvitse painia yksin!

Teemme jätehuoltokartoitus ja -neuvonta käyntejä, mikäli tarve vaatii. Jätteenlajittelun ja kierrätyksen ammattilaisina autamme taloyhtiönne varmistamaan jätehuoltomääräysten mukaisen jätehuollon.

Me olemme sinun ympäristöystäväsi!

Ota yhteyttä!

Kysy lisää tai tilaa jätehuollon palvelut tästä!

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

Oy Ympäristöhuolto
Ekoman Miljöservice Ab

Myllärinkatu 8
65100 Vaasa

Toimisto:

Avoinna: Ma-Pe 8-16.00